Een hulpproject van St. Suridocs:

Uitbreiding voor ambulancedienst Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)

De aanwinst van de ambulancedienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De ambulance is “aangekleed” in het AZP-uniform.

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft een ambulance, gedoneerd door tussenkomst van Stichting Suridocs, ontvangen. Het voertuig is in april in Suriname gearriveerd. Na enkele weken van voorbereiding in Suriname (inklaring, inschrijving, keuring, inspectie, bestickering en inrichting) kan de ambulance nu worden ingezet.

De geste is ter ondersteuning van het proces van verdere professionalisering van de AZP ambulancedienst, zegt de stichting in een persbericht. Vanuit Nederland zet zij zich al enkele jaren in voor de gezondheidszorg in Suriname. Met dit project van het AZP – Ambulancedienst nieuwe stijl – wil zij actiever meehelpen om de ambulancezorg in Suriname voor iedere burger bereikbaar te maken.

Samen met vrienden van stg. Suridocs wordt een meerjarenplan uitgevoerd, met diverse ambulance trainingen in samenwerking met Kijlstra Ambulancegroep Friesland. De stichting wil deze ondersteuning in de toekomst voor het AZP en overige partijen het liefst een structureler karakter geven. Eind 2019 is voor de eerste keer de FTCC (First Trauma Care Course) voor de ambulancedienst van het AZP verzorgd. De geplande vervolgtraining voor 2020 is door de Covid-19-situatie tot nader order uitgesteld, maar zal zodra mogelijk weer ingepland worden, zegt de stichting.

Kijlstra Ambulancegroep Friesland heeft met de ambulance ook een extra ambulancebrancard meegestuurd. Deze moderne brancard is intussen ook al in gebruik genomen. United Aviation Services N.V., heeft gezorgd voor de aankleding van de geschonken ambulance in het AZP-uniform.

Foto’s: Suridocs / Tekst: Starnieuws

Wilt u meer informatie over het ambulanceproject, Harry Balgobind (project adviseur St. Suridocs) • e-mail: balgobindh@upcmail.nl

St. Suridocs: https://www.facebook.com/suridocs

TOP