Succes story: Interview met Cherish Rambhadjan - Hippe Beebjes

Akash Baboeram

‘In 2014, toen onze eerste dochter een half jaar oud was, puilde haar kledingkast uit. Toen dacht ik: waarom ga ik niet zelf kleertjes verkopen?’

Na de havo had ik even geen idee wat ik wilde doen. Ik ben toen door mijn tante in de nagel business terecht gekomen en heb bijna vijftien jaar als zelfstandige nagelstyliste gewerkt. Toen onze eerste dochter Meadow een half jaar oud was, ben ik naast nagels ook een webshop met kinderkleding begonnen. Dit was af en toe zwaar, omdat ik ook gewoon een fulltimebaan had als nagelstyliste. Maar Hippe Beebjes gaf me zoveel energie, dat het ook gewoon superleuk was! Ik was zo trots als er een bestelling binnenkwam! In 2016 werd onze jongste dochter Harper geboren. Ik ben toen tijdelijk gestopt met de nagelstudio, met de intentie om na drie maanden weer verder te gaan. Alleen werd het steeds drukker en drukker met Hippe Beebjes en ik moest toegeven dat de combinatie niet meer lukte.

Na een half jaar heeft mijn man Wilbart ook zijn baan opgezegd om officieel bij Hippe Beebjes te komen werken. Wij zijn allebei mede-eigenaar. Ik ben onder andere hoofd inkoop en Wilbart doet meer de administratieve en technische kant van het bedrijf. Ondertussen hebben we nu zes mensen in dienst, dus dat is wel echt geweldig. Onze droom is uitgekomen.

Veel mensen in mijn omgeving zeggen dat het hen verschrikkelijk lijkt om 24/7 met je partner aan het werk te zijn, maar ik vind het heerlijk! Het is ook niet zo dat we elke minuut van de dag op elkaars lip zitten. Vaak als we samen in het bedrijf aanwezig zijn, ben ik hem kwijt omdat hij totaal andere dingen aan het doen is en op een hele andere plek is. Het is ook echt fijn om ook de minder leuke kanten van een eigen bedrijf samen te kunnen delen. Een bedrijf runnen is heel spannend. Je moet ervoor zorgen dat elk jaar beter is dan het voorgaande jaar, dus dat is wel echt een uitdaging. Personeel aannemen was ook één van de moeilijkste beslissingen om te maken. Maar op een gegeven moment lukt het gewoon niet meer zelf en moet je dingen uit handen gaan geven.

In November 2016 hebben we de stap genomen om niet meer vanuit huis te gaan werken, maar een pand te gaan huren. Twee jaar later waren we eigenlijk uit dat pand gegroeid en hebben we nu een pand dat drie keer zo groot is. Alles werkt nu ook zo veel fijner en sneller omdat je gewoon lekker de bewegingsruimte hebt en alle producten goed kan uitstallen. We verkopen nu alleen online via onze webshop en maken heel veel gebruik van social media, met name Facebook en Instagram. We hebben onze vaste brand-reps (merk vertegenwoordigers) naar wie we items opsturen. Zij maken zelf foto’s die wij dan gebruiken voor onze website en social media.In de toekomst willen we heel graag de mogelijkheid creëren voor bezoekers om bij ons te komen shoppen in het pand.

Onze dochters Meadow (5 jaar) en Harper (2 jaar) doen ook mee met Hippe Beebjes. Ze staan vaak model voor onze kleding. Onze jongste dochter vindt het niet altijd even leuk om te doen, maar de oudste is nu al een geboren model. Ook al heeft ze heel af en toe geen zin, gaat ze toch staan en poseren alsof ze er heeeel gemotiveerd is!

We hebben gelukkig heel veel steun aan mijn ouders waardoor we dit kunnen bolwerken. Vaak als wij inkopen moeten doen in het buitenland zijn zij er om op de kleintjes te passen. Zonder mijn ouders was dit echt niet mogelijk geweest. Gelukkig zijn Meadow & Harper zo blij als ze weer bij Nani en Nana mogen slapen, dus die vinden het wel goed zo!

Je bent echt dag en nacht aan het werk. Ik zei pasgeleden nog tegen Wilbart dat ik het me gewoon niet kan voorstellen om een dag niet te werken. Zelfs op vakantie ben je aan het werk, het gaat gewoon altijd door. Het eerste wat je doet ‘s ochtends is je telefoon pakken en de mails checken en beantwoorden. Drie keer in de week doe ik inkopen via de telefoon. Soms door videobellen of met WhatsApp. Je blijft dus wel continu bezig met het dagelijkse reilen en zeilen van je bedrijf. De inkoop moet ook door blijven gaan, want zonder inkoop kunnen we natuurlijk ook niks verkopen.

Ik heb een bepaalde visie over de webshop en om dit te verwezenlijken moet je er voor de volle 100% tegenaan gaan. Sinds een jaar kunnen we ook heerlijk op vakantie gaan en dagtripjes maken, omdat we zulk fijn personeel hebben dat precies weet wat te doen! Plus, ik kan nu overal vandaan werken. Waar ik ook ben. We zijn ook begonnen met boksen, omdat we hier eindelijk tijd voor hebben. Daarvoor draaide alles eigenlijk om de kinderen en de webshop.

Ik ben heel blij met de keuze die ik gemaakt heb, wat betreft Hippe Beebjes.

Ik ben altijd al een chaotisch persoon geweest, druk met van alles en altijd alles op het laatste moment doen. Ik kan me ook geen leven zonder stress voorstellen.

Foto’s: Cherish Rambhadjan

TOP