Kinderprentenboek DIVALI Liefde voor elkaar

Regina Ramdas, auteur

Wat is er mooier dan ele­men­ten van je geloof en cultuur door te geven aan je eigen kind(eren) of klein­kind(eren)? Vaak is het moeilijk om de juiste woorden te vinden om dit aan de jongste kinderen uit te leggen. Ze feesten mee, kennen bepaalde rituelen, maar snappen niet de ge­dach­te­gang van een viering. Middels mijn prentenboek probeer ik aan het jonge kind uit te leggen waar de Divali viering onder andere voor staat. Door een verhaal te schrijven, dat past in hun belevingswereld, zullen zij snappen wat wij ze willen meegeven over deze feestdag.

Wanneer wij kinderen op jonge leeftijd betrekken en uitleg geven over de rituelen en tradities van het hindoeïsme, zal de interesse gewekt worden om op verder onderzoek te gaan en al het geleerde voort te zetten.

Illustaties Renske Koens

In dit verhaal wordt uitge­legd wat er bedoeld wordt met het kiezen van posi­tieve gedachten in plaats van negatieve ge­dach­ten en wat voor effect het heeft als je liefde verspreidt. Mijn boodschap is dan ook, dat het belangrijk is om er­achter te komen waarom iemand een bepaald gedrag vertoont. Door begrip te tonen en liefde te geven, maken we iedereen blij.

Verkrijgbaar bij Sampreshan.com en Bol.com
ISBN/EAN 9789083199603 

Regina Ramdas | Divali Liefde voor elkaar | Zoetermeer 2021: Sampreshan |
ISBN 9789083199603 | paperback, 32 pagina’s | prijs €14

RECENSIE https://www.kinderboekenjuf.nl/ideeen-mini-leesles/onderbouw/divali/

Divali

TOP