Joy Ramrattan: hulde aan een excellente leerkracht

Joy Ramrattan (27 jaar) is sinds 2016 als fulltime leer­kracht verbon­den aan de Shri Saras­wa­tie­school in Rot­ter­dam. In het school­jaar 2016-2017 en 2017-2018 gaf hij les aan respectievelijk de groep 5/6 en 6/7. Vanaf september 2018 geeft hij les aan groep 8. In dat schooljaar (2018-2019) behaalde zijn groep heel goede leerprestaties. De ouders van zijn leerlingen vonden dat Joy een grote bijdrage had geleverd aan de sociale en cognitieve ontwikkeling van hun kind. Hij legde de lat voor elk kind hoog en kon met veel enthousiasme in zijn lessen de kinderen uitdagen.

Een van de ouders besloot Joy te nomineren voor de prijs van ‘Beste leerkracht van Rotterdam’ voor het schooljaar 2018-2019. In haar nominatievoordracht schreef deze ouder het volgende over meester Joy: ‘Joy is een zeer jonge, betrokken en rechtvaardige leraar die goed kan communiceren. Een echt mensen-mens waardoor de leerlingen zich gehoord en vertrouwd voelen. Iedere les is leuk en leerzaam en hij geeft iedereen aandacht. En hij legt alles altijd heel goed uit. Hiermee stimuleert en motiveert hij zijn leerlingen en haalt het beste bij hen naar boven.’ Joy werd uiteindelijk niet als de beste leerkracht van Rotterdam gekozen, maar als de tweede beste leerkracht van deze stad. Desalniettemin een erkenning van zijn uitstekende kwaliteiten. Deze prijs kan ook worden beschouwd als een prijs voor de Shri Saraswatieschool aangezien zij in haar midden een leerkracht heeft met excellente pedagosche en didactische kwaliteiten.

De Shri Saraswatieschool besloot Joy een blijk van hun grote waardering te geven.  Dit had ook te maken met de persoonlijke omstandigheden van Joy en zijn ouders. Alle drie werden in maart 2020 getroffen door het coronavirus. Het werd een zware periode voor de familie Ramrattan. Zijn vader overleed op 9 april 2020 ten gevolge van het coronavirus. Het waren dan ook zware weken voor Joy en zijn moeder. Het thuiszitten betekende voor hem een grote mentale belasting. Na de meivakantie besloot Joy zijn werk als leerkracht weer op te pakken en met zijn groep 8 het schooljaar zo goed als mogelijk af te sluiten. Hij heeft gelukkig het schooljaar 2019/2020 met zijn school toch nog kunnen afsluiten met een barbecue, een talentenshow en een eindfeest.

Op de eerste schooldag in september 2020 kreeg Joy bericht dat hij zou worden opgehaald door de schoolbus. Toen hij die ochtend naar buiten keek om te checken of de schoolbus inmiddels was gearriveerd, zag hij in plaats van de schoolbus een Lamborghini staan. Toen de chauffeur hem wenkte om mee te gaan legde Joy de chauffeur uit dat hij op de schoolbus zat te wachten. Op dat moment wist hij niet dat de ‘Lambo’ speciaal voor hem was ingehuurd om hem op te halen. Hij kreeg van de bestuurder te horen dat hij om de tuin was geleid en dat het ritje in de Lambo op de eerste schooldag een blijk van waardering van de bo­ven­schoolse directeur was voor zijn  inzet en betrokkenheid. En aangezien Joy een groot liefhebber is van de Lamborghini, viel deze geste uiteraard in goede aarde.

Foto’s: Joy Ramrattan

Bekijk op youtube: School bedankt leraar met ritje in Lamborghini: ‘Je zag iedereen zijn hoofd omdraaien’

Uw reactie kunt u HIER naar toe sturen o.v.v. uw naam, woonplaats en e-mailadres.

REACTIES

Joy  Ramrattan ken ik niet persoonlijk. Wel zijn ouders . Joy zijn dada woont in Drachten. Ooit was ik leerkracht en daarom vind ik het mooi om te lezen hoe Joy het vak invulling geeft en zijn leerlingen inspireert, motiveert en uitdagingen geeft. Geweldig om het te lezen. Complimenten aan Joy. De Saraswatieschool is gezegend met Joy als leerkracht. Ook complimenten aan de ouderbetrokkenheid en alles wat ze samen met de school hebben gedaan om enig licht te brengen in het leven van de familie Ramrattan. Zijn vader in de hemel heeft vast en zeker het gebeuren aanschouwd.
Asha Kalloe-Dhanpat 

TOP