Hindorama Eerbetoon aan
Hindostaanse contractarbeidsters

Op vrijdag 6 augustus 2021 verscheen de publicatie getiteld Hindostaanse contractarbeidsters in woord en beeld. Deze publicatie is aangeboden aan een oudere Hindostaanse vrouw, aan kinderen van een hindoe basisschool en aan de Ambassadeur van Suriname.

In deze publicatie van 52 pagina’s waarin Hindostaanse contractarbeidsters centraal staan zijn ook veel foto’s opgenomen. Enkele contractarbeidsters die stammoeders werden van grote families worden geportretteerd. Ook enkele vooraanstaande dochters van de contractarbeidsters evenals de eerste Hindostaanse gepromoveerde vrouwelijke arts komen aan bod. De eerste 1.000 exemplaren worden gratis verstrekt aan sponsors, schoolkinderen en instellingen in Suriname. De overige 1.500 exemplaren worden verkocht. De prijs is slechts 5 euro.

 Het eerste exemplaar van deze publicatie is aangeboden aan de 83-jarige mevrouw Soonradjie Sadhoe-Persad uit Den Haag door de auteur, prof. Chan Choenni.

De heer Prem Girjasing die zich erg voor deze publicatie heeft ingezet, kreeg  ook een exemplaar aangeboden.

Daarna is aan de aanwezige leerlingen en leerkrachten van de Algemene Hindoe Basisschool (VAHON) elk een exemplaar geschonken. Op de foto tonen de leerlingen enthousiast een exemplaar van de publicatie Eerbetoon.

Prof. Chan Choenni biedt de waarnemend-directeur Soelin Biharie een exemplaar aan.

Tot slot is deze publicatie aangeboden aan de Ambassadeur van Suriname, de heer Rajendre Khargi.

Uitgever Radjin Thakoerdin maakt direct gebruik van de gelegenheid om de Ambassadeur bij te praten over het boek Geschiedenis van Hindostanen 1873-2015 dat op 16 augustus a.s. verschijnt.

Met dank aan/foto’s: Ranjan Akloe

TOP