GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Wesley Raghoebar

Op 16 maart 2022 vinden in Nederland de ge­meen­teraadsverkiezingen plaats. Over het land ver­spreid zijn er kandidaten met een Surinaamse achter­grond. Hindorama biedt aan hen de gele­gen­heid iets over zichzelf en hun idealen te vertellen. Wesley Raghoebar is kandidaat in de gemeente Tilburg.

Kunt u kort iets over uzelf vertellen: waar bent u geboren, sinds wanneer woont u in Nederland, welke opleiding heeft u gevolgd / wat is uw beroep?
Mijn naam is Wesley Raghoebar, 43 jaar. Vader van 4 prachtige kinderen. Ik ben een geboren Tilburger. Mijn ouders komen uit Suriname. Ik heb Marketing Mana­gement afgerond in Eindhoven. Ben momenteel media-adviseur bij Clingendael Media in Den Haag.

Sinds wanneer bent u politiek actief en wat is de reden daarvoor?
Sinds oktober 2021 ben ik actief geworden in de politiek. Ik werd door verschillende mensen gevraagd om te informeren naar een mogelijkheid voor een mandir (hindoetempel) in Tilburg. Ik heb de heer Frans van Aarle, fractievoorzitter van Lokaal Tilburg,  benaderd en hij heeft mij gevraagd om actief te worden bij de partij.

Bij welke partij bent u aange­slo­ten en waarom?
Ik heb mij bij Lokaal Tilburg aangesloten omdat deze partij de inwoners centraal stelt. Ik vind het belangrijk dat de gemeente in dienst is van de inwoners. Iedere Tilburger ongeacht kleur, afkomst, geslacht moet een stem hebben. Ik hoop voor een deel van Tilburg een stem te kunnen zijn.

Welke concrete voorstellen heeft uw partij in het verkiezings­programma opge­nomen die bijdragen aan een inclusieve gemeente?
Wij ondersteunen de plannen om een mandir in Tilburg te openen.

Waar wilt u zich specifiek voor inzetten? Wilt u daarbij specifiek iets betekenen voor mensen met een migratieachter­grond of wilt u niet per se in dat hokje worden geplaatst?
Ik ben er voor alle Tilburgers. Met name de Tilburgers die op afstand staan van de gemeente. Als ik hun stem kan overbrengen, hoop ik het vertrouwen te kunnen verdienen.

Wilt u -kort- nog een bijzondere boodschap kwijt?
Ik wens iedere kandidaat met Surinaamse achtergrond veel succes! Samen maken we Nederland kleurrijker. Het begint op microniveau.

www.lokaaltilburg.nl

***

Zie ook andere kandidaten op Hindorama pagina: Maak kennis met … GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2022 >>

TOP