Agenda

nov
21
do
Oratie prof. dr. Sharda Nandram @ Aula Vrije Universiteit
nov 21 @ 15:45 – 18:00
nov
23
za
Disco Party SSCAZ @ St. Soc.Cult.Act.Zoetermeer SSCAZ
nov 23 @ 20:00 – nov 24 @ 01:00

nov
25
ma
Nimantran | Uitnodiging @ Asan Mandir en MSCE Centrum
nov 25 @ 19:00 – nov 27 @ 21:00
nov
29
vr
Girmitiya Fraternity @ IBCC Rijswijk
nov 29 @ 20:00

dec
14
za
Mukesh Tere Yaad Mein @ Zuiderstrandtheater
dec 14 @ 18:00

jan
11
za
Baby & Peuter mantraconcert @ Zuiderstrandtheater | Den Haag
jan 11 @ 13:30 – 14:30

Persbericht, 11 oktober 2019

Baby & Peuter mantraconcert

 Elektronische Krishna Kirtan en Mantra door Aks & Lakshmi

Rotterdam – Héél ver hier vandaan woont het lieftallige meisje Radha in een dorpje waar iedereen elkaar bij de voornaam kent. De hele dag speelt Radha met haar vrienden in het bos en zingen ze samen liedjes over Krishna Kanhaiya en zijn magische fluit. Krishna is de bekoorlijke donkerblauwe Hindoe God, die aanbeden wordt om zijn heldendaden. Tijdens Yoga Nidra voor baby’s en peuters (0-4 jaar) nemen Aks & Lakshmi de kleintjes mee op een muzikaal avontuur en zingen ze de populairste liedjes over de betoverende Krishna. Het concert vindt plaats op zaterdag 11 januari 2020 in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

 Baby & Peuter muziekconcert

Aan alles is gedacht om baby’s en peuters een onvergetelijke middag te bezorgen. De kleintjes mogen tijdens dit 1-uur durende middagvoorstelling dansen, zingen, of rustig op schoot luisteren naar de Amerikaans-Indiase zangers Aks & Lakshmi, die speciaal voor deze voorstelling komen overvliegen uit Los Angeles. Het geluidsniveau van de muziek wordt aangepast aan de gevoelige kinderoortjes en er is voldoende ruimte in de De Nieuwe Kerk voor buggies en luiertassen. Ook zullen er voldoende verschoontafels aanwezig zijn en kleintjes met trek kunnen tijdens de voorstelling een hapje en een flesje nuttigen.

Muziekeducatie kleintjes

Muziek is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van baby’s en peuters. Daarom pleit neuropsycholoog Erik Scherder voor muziekeducatie voor jonge kinderen. De kleintjes worden sociaal gestimuleerd door muziek, ontwikkelen een sterkere motoriek en ze ervaren positieve emoties door op de muziek mee te bewegen. Volgens onderzoek helpt een live muziek ervaring om belangrijke verbindingen te maken in de hersenen. Tijdens deze voorstelling worden de kleintjes daarom uitgedaagd om actief mee te doen samen met hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Dit is het eerste baby en peuter concert dat het Zuiderstrandtheater in samenwerking met DesiYUP organiseert in de Nieuwe Kerk in Den Haag met als thema Krishna Kirtan en mantra-muziek.

Vroegboekkorting €18,50 na 1 november €24,00

Early Bird kaarten zijn nu online verkrijgbaar op de website van het Zuiderstrandtheater.

Zaterdag 11 januari 2020 – Nieuwe Kerk, Den Haag

Aanvang middag concert: 13.30 uur tot 14.30 uur, zonder pauze!

Ouders worden verzocht om voor hun babies en peuters eten en drinken en een warm dekentje mee te nemen.

Meet & Greet met de artiesten na afloop van het concert.
Meer informatie en kaartverkoop: www.zuiderstrandtheater.nl

Meer zelfliefde door Yoga Nidra @ Zuiderstrandtheater | Den haag
jan 11 @ 19:15

Persbericht, 11 oktober 2019

Meer zelfliefde door Yoga Nidra

 Ligconcert met elektronische mantra-muziek door Aks & Lakshmi

Rotterdam – Lichaam en geest volledige rust en ontspanning gunnen, het kan beide tijdens ‘Yoga Nidra’, het slaapyoga ligconcert met als hoofdartiesten Aks & Lakshmi uit Los Angeles. Aks & Lakshmi maken elektronische mantra-muziek op zaterdag 11 januari 2020 in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

 Yoga Nidra biedt lichaam en geest ultieme rust

Yoga is niet meer weg te denken uit de moderne verstedelijkte samenleving. Het is de ultieme manier om lichaam en geest in balans te brengen door lichamelijke oefeningen en meditatie. Yoga Nidra, vrij vertaald ‘slaapyoga’,is een techniek waarin je liggend in de yogahouding Chetana asana geleidelijk wordt begeleidt, zodat je op de grens van slaap en waaktoestand kunt komen. Dat is toestand waar het in Yoga Nidra om gaat. Je laat stress, emoties en gedachten los en daardoor kun je jezelf diep ontspannen.

Weg van de prikkels van buitenaf en even helemaal naar binnen toe gericht zijn geeft een hemels gevoel. Door het beoefenen van Yoga Nidra leer je om lichamelijke, mentale en emotionele spanning los te laten. Hierdoor slaap je beter, spanningsklachten verminderen, het concentratievermogen verbetert en je kunt er een beter balans tussen je lichaam en geest door vinden. Er wordt voorafgaand aan het concert een inleiding verzorgd over Yoga Nidra door yoga instructrice Shalinie Kalika. Zij geeft de bezoekers uitleg, tips en leert ze technieken om de slaapduur en slaapkwaliteit te verbeteren.

 Zelfliefde aanwakkeren door mantra-muziek

De Amerikaans-Indiase zangers en componisten duo Aks & Lakshmi zijn pioniers in de elektronische mantra-muziek.Tijdens het ligconcert Yoga Nidra luistert de bezoeker in de lighouding ‘chetana-asana’ naar de prachtige mantra composities van befaamde Indiase dichters zoals Adi Shankara, Kabir, Meera en Surdas. Bezoekers omschrijven het harmonieuze samenspel van klassieke Indiase raga’s gecombineerd met multi elektronische lagen als helend, meditatief en transformerend. Aks & Lakshmi krijgen muzikale ondersteuning van Codarts Alumni Prewien Pandohi-Mishre (zang en harmonium) en Danielle van Driel (zang en harp). Bezoekers worden uitdrukkelijk verzocht om hun eigen yogamat mee te nemen naar deze voorstelling.

Vroegboekkorting €18,50 na 1 november €24,-

Early Bird kaarten zijn nu online verkrijgbaar op de website van het Zuiderstrandtheater.

Zaterdag 11 januari 2020 – Nieuwe Kerk, Den Haag

Aanvang introductie Yoga Nidra 19.15 uur

Aanvang concert: 20:00 uur, zonder pauze!

Meet & Greet met de artiesten na afloop van het ligconcert.
Meer informatie en kaartverkoop: w ww.zuiderstrandtheater.nl

TOP